HÅRTIPS!Klipp inte för mycket
Vårt hår växer ungefär 1 cm i månaden. Så går du till frisören varje/varannan månad och klipper av 3-4 cm kommer håret inte att bli så mycket längre. Så enkelt är det. Välj en frisör som inte klipper mer än du ber om.
Detta är alltså om du vill ha långt hår.

Var försiktig
Ett hår som går ned på halva ryggen är skört. Slit inte i det utan var försiktig.

Borsta aldrig blött hår
Borsta aldrig håret när det är blött. Då är det elastiskt och mycket skörare. Red istället ut det med en bredtandad kam och hantera det försiktigt. Red ut alla tovor försiktigt från topparna och uppåt. Använd allra helst en kam utan "sömmar" eller skarvar om du måste kamma det när det är blött.

Rengör regelbundet

Rengör dina borstar och kammar med jämna mellanrum. De blir snabbt fulla av fett, smuts, döda hudceller, rester av stylingprodukter och damm. Använd schampo när du rengör, du kan även skrubba kammen med en nagelborste och dra lite papper mellan tänderna.

Variera frisyren
Många med riktigt långt hår har det uppsatt i knut så att topparna skyddas från det slitage som nedsläppt hår blir utsatt för. Det finns mängder av snygga knutar och håruppsättningar och håraccessoarer som diadem, hårband, klämmor och spännen. Att fläta håret på kvällen innan du går och lägger dig hjälper om du har problem med tovor och trassel, extra bra tips tille r med hårförlängning.

Välj rätt accessoarer
Tänk på vad du använder i håret. Hårsnoddar med metall och klämmor med vassa kanter skadar håret. Välj mjuka och släta håraccessoarer.

Använd schampo med måtta
Schamponera sällan och med lite schampo, men använd mängder med balsam. Tar ditt schampo slut innan ditt balsam så gör du förmodligen fel. Schamponera bara en gång, en liten klick räcker. Försök tvätta håret mer sällan. Schampo dagligen sliter på håret. Använd alltid massor av balsam, men inte på hårbotten, börja applicera balsam från öronen och nedåt, särskilt i topparna.

Undvik stylingverktygen
Fönen och plattången är onda mot ditt hår. Undvik dem så mycket som möjligt och låt håret självtorka. Om du måste använda varma stylingverktig så se till atta nvända värmeskydd.
Även färgning sliter mycket på håret, blonderingar och blekningar är allra värst.

Tänk på maten
Ät nyttigt och varierat. Särskilt b-vitaminer och e-vitaminer är viktiga för att få friskt hår. Sköt om dig!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0