HÅRTIPS - För ett friskt hår


Det går i princip inte att dölja när håret mår dåligt. Jag hade väldigt slitet hår en period och det var inte så kul. nu är det fortfarande lite slitet, men jag har bättrat mej mycket och varit mer noggrann med mitt hår!
Det gäller det att ta hand om håret ordentligt. Så här kommer några tips..Skydda håret från solen i sommar
Använd hårprodukter med UV-skydd för att skona det från att bli solblekt och slitet. Visst kan det bara snyggt med en ljusare nyans på våren och sommaren, men det är bättre att fixa färgen hos frisören.Gör regelbundna inpackningar

Minst en gång i veckan är det bra att göra en djupvårdande inpackning. Krama ur håret efter schamponeringen och applicera inpackningen från nacken och nedåt. Låt den verka i några minuter medan du exempelvis rakar benen eller ger dig själv en kroppsskrubb. Skölj sedan ur den noga.
Skölj håret efter bad
När du badat i saltvatten eller klorhaltigt poolvatten är det en bra idé att skölja ur håret efteråt. Saltvatten gör nämligen håret torrt, och klor kan missfärga blont hår i en grönaktig nyans.
Ät vitaminrik mat

Din kost har också stor inverkan på hur håret ser ut. Se till att få i dig mycket vitamin B1 (finns i griskött, bönor och havregryn), B6 (finns i potatis, strömming och kyckling), B12 (finns i lever, mjölk och ägg) och E (finns i mandel, rågmjöl och broccoli).
Tvätta två, tre gånger i veckan

Att tvätta håret varje dag sliter på stråna och gör hårbotten torr. Försök att tvätta högst varannan dag och använd ett milt schampo. För att fräscha upp håret mellan tvättarna kan du använda torrschampo. Det suger åt sig överflödsfett och smuts, vilket gör att håret ser fräschare.

Kommentarer
Postat av: alicenilden

Härlig blogg! allt bra? :D

2011-03-14 @ 20:30:38
URL: http://anilden.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0